• EL SOMNI

  0 Likes

  Com difondre en el segle XXI un llibre publicat fa més de 600 anys

  L’editorial Barcino va publicar “El Somni” de Bernat Metge en versió adaptada al català modern, a càrrec d’Alba Dedeu, dins de la col·lecció Tast de Clàssics, que té per objectiu acostar al gran públic els autors i els títols més destacats de la literatura catalana medieval mitjançant versions al català actual realitzades per escriptors i poetes actuals.

  La difusió del Somni és un clar exemple de com una adequada i estable gestió relacional amb entitats i agents prescriptors dóna bons resultats d’imatge i també comercials.

  A més d’alguns anuncis i baners, l’estratègia de comunicació es va basar en promoure i difondre l’obra amb el recolzament de la xarxa de entitats col·laboradores. La Fundació Romea va permetre la creació i representació de l’espectacle de lectures: “El Somni” amb els actors Joan Pera, Toni Sevilla, Jordi Brau i Jordi Boixaderas, amb música de Miquel Pujadó i direcció de Carles Canut. Posteriorment, la versió de butxaca d’aquest espectacle ha sigut el punt culminant de 9 clubs de lectura organitzats en 6 biblioteques de Catalunya pel Servei de Biblioteques de la Generalitat. Altres accions inclouen també l’organització de 10 rutes literàries pel barri gòtic de Barcelona al voltant de la vida i obra de l’escriptor. En aquest cas gràcies a la col·laboració de l’Institut d’Estudis Catalans, la Institució de les Lletres Catalanes i el Museu d’Història de Barcelona.

 • Newsletter